Taxi-utmanaren Bolt miljösatsar – "Vi måste alla dela ansvaret"

Bolt Hållbarhet Transport
Taxi-utmanaren Bolt miljösatsar –  "Vi måste alla dela ansvaret"

Markus Villig.

Towe Boström

Reporter

”Övergången sker dock inte tillräckligt snabbt".

I våras rullade den estniska taxi-appen Bolt in i Sverige. Uber-utmanaren slog på stora trumman redan från start och har satsat på aggressiva kampanjer mot kunder och lockat förare med generösare ersättningar.

”Vi följer marknaden noggrant och tar andelar av det totala antalet körningar som görs”, meddelade Bolts Sverigechef Nils Wijkmark nyligen.

Nu trumpetar Bolt ut en ny satsning – ”att bli det största app-baserade transportbolaget i Europa som klimatkompenserar på eget bevåg”, enligt ett pressmeddelande.

Den koldioxidneutrala satsningen går under namnet Green Plan och innefattar mål som att minska utsläppen av CO2 med minst 5 miljoner ton till år 2025 och erbjuda kunderna fler gröna transportmöjligheter. Det innefattar bland annat att placera ut fler elsparkcyklar.

Markus Villig, grundare och vd för Bolt, säger att bolaget måste ta sitt ansvar och vara en del av lösningen. Han säger att de arbetar mot en övergång mot delade transporter och lösningar som elbilar och elsparkcyklar – men är samtidigt självkritisk.

”Övergången sker dock inte tillräckligt snabbt, så ser verkligheten ut”. 

Från och med nu kommer Bolt att klimatkompensera sina resor i över 20 länder, inklusive Sverige. De riktar även en uppmaning mot andra företag – och såklart konkurrenterna.

”Förhoppningen är att vårt ställningstagande kommer att föregå som ett gott exempel för andra företag att eftersträva och följa. Vi måste alla dela ansvaret för att en förbättring ska ske”, säger Markus Villig.

Nyfiken på hur klimatkompensation för företag egentligen fungerar? Här reder vi ut. 

Och inte minst; Vill ditt företag bli klimatsmart på 30 dagar? Det är inte försent att hoppa på nästa runda av Breakit Impact Challenge!

 

Läs fler artiklar
LÄS MER