Bookahorse skulle få alla att rida – nu sadlar grundaren om

BookahorseHästarSport

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

”Den har helt enkelt varit onödigt krånglig att använda".

I slutet av förra året rullades appen Bookahorse ut. Målsättningen var enkel – att koppla ihop ryttare med personer som vill rida. Lite som ett Airbnb för ridsport där såväl ridskolor som hästägare skulle kunna tjäna sig en extra hacka. 

I en intervju med Breakit berättade grundaren Pia Sternberg om visionen att ge alla en chans att rida och planerna på att bygga ut appen med fler tjänster. 

Men det gick inte som planerat och nu meddelar Bookahorse att de stänger ned. 

”Det är mycket beklagligt och vi ber er alla om ursäkt för detta”, skriver bolaget i ett mejl till användarna. 

Intresset uppges ha varit stort men utvecklingen har bromsats av tekniken i appen. 

”Den har helt enkelt varit onödigt krånglig att använda, både för hästägare och ryttare. Och trots idoga försök har vi inte lyckats lösa problemen”.

Utöver Pia Sternberg utgörs bolaget av medgrundaren Magnus Moursidis samt utvecklaren Smart Technology i Sverige som tillhandahåller själva IT-plattformen.

Det är som bekant viktigt att snabbt komma upp i sadeln igen om man råkat falla, och det är precis vad Bookahorse planerar att göra.

Bolaget uppger att de filar på en helt ny produkt, med ett liknande koncept som Bookahorse. I utskicket till användarna framgår det att den nya tekniska plattformen ska ha "användarvänlighet i fokus". 

"Vi kommer alltså att så småningom presentera en helt ny produkt som gör den goda idén rättvisa". 

Bolaget uppges ha påbörjat utvecklingen av den ny appen, men det är oklart när den kan komma att släppas. Grundaren Pia Sternberg är fåordig om planerna i nuläget men säger till Breakit att samtal pågår med partners. 

Bookahorse backade över 200.000 kronor förra året och visade inte upp någon omsättning. 

Läs mer