Sök

Geras Solutions får in miljoner till sin demens-app: "Behövs nya verktyg"

Geras solutionHälsa

Haza Newman. Foto: Istockphotos.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

”Alla påverkas, oavsett om det är våra nära och kära, vänner och bekanta eller oss själva", säger Haza Newman, medgrundare av Geras Solutions.

Geras Solutions är ett bolag som vill förändra livet för dem som drabbas av demens. Sjukdomen gör det svårt att minnas och tolka omgivningen och målet är att stötta såväl patienter som anhöriga och vårdpersonal i processen. 

Bolaget har därför utvecklat en app som ska fungera som ett stöd och knyta samman drabbade med specialister inom demens. I appen finns olika typer av verktyg som bland annat mäter kognitiva förmågor, som minne och orienteringsförmåga, för att mäta sjukdomens utveckling. Här kan användaren även chatta med specialister och ta del av tips på åtgärder och aktiviteter för att leva ett bättre liv. 

Nu tar Geras Solutions in 5 miljoner kronor från investerare som Add Health Media, Per Båtelson och Claes Dinkelspiel.

Haza Newman är vd och medgrundare för Geras Solutions. 

”Alla påverkas, oavsett om det är våra nära och kära, vänner och bekanta eller oss själva. Vi ser nu en stor möjlighet att skapa ett nationellt och globalt samarbete mellan aktörer från forskarvärlden, utbildningssektorn, myndigheter, läkemedelsindustrin, investerare och vårdsektorn”, säger Haza Newman. 

Nu undersöker bolaget möjligheten att expandera, och nämner Danmark och Kina som intressanta tillväxtmarknader. Genom att digitalisera demensvården hoppas Geras Solution kunna hjälpa fler personer att förstå att de har demens, och ge dem tillgång till vård. 

Tanken är att plattformen även ska fungera som underlag för forskning.  .

”Även om Sverige erbjuder en hög standard inom demensvård så behöver vi nya, bättre verktyg för att möta det ökande behovet där kommer Geras Solutions in i bilden”, säger Haza Newman.

Läs mer