Sök

Storägaren: Voi nära miljardaffär – "Rundan kommer att stängas"

VoiTransportElsparkcykel

Per Brilioth vd Vostok New Ventures. Foto: Press

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Svenska Voi förbereder sig för Tyskland.

Det finns i dag så många märken av elsparkcyklar på gatorna att få stockholmare kan hålla ordning på alla varianter. Och så kommer det troligtvis att se ut i många europeiska huvudstäder under en period. 

Riskkapitalisterna har valt ut var sitt märke att backa, vilket talar för att kampen kan fortsätta även om bolagen gör stora förluster. 

Nu rapporterar Di Digital att svenska Voi är i slutfasen av en affär som ska säkra minst en miljard kronor i riskkapital. Nyheten bekräftas av Per Brilioth, vd för riskkapitalbolaget Vostok New Ventures, en av storägarna i Voi. 

”Pengarna har inte flyttats över till kontot än, det är kvar att göra och det ska man vara ödmjuk för men jag har inga som helst tvivel om att rundan kommer att stängas. Vi kan inte stoppa in en miljard själva men en bra bit av det och kommer göra det”, säger han till Di Digital. 

Kapitalet ska bland annat användas till Vois etablering i Tyskland.

Sannolikt kommer marknaden för delningsbara elsparkcyklar att konsolideras under de kommande åren. Dels genom att konkurrenter köper upp varandra och dels genom att vissa spelare slås ut.

Läs mer