Sök

Annonssamarbete med Allabolag

”Gör du affärer med fel underleverantör kan hela bolaget stå på spel”

Allabolagfintech

Koll på nya underleverantörens ekonomi? Siri Bengtsson på Asiakastieto Group hjälper små- och mellanstora svenska företag analysera potentiella partners.

Christopher Lembke

Kommersiell redaktör

Det har aldrig varit enklare för småföretag att undvika det ruttna äpplet i korgen.
”Vi hjälper våra kunder att minimera risker”, säger Siri Bengtsson på Asiakastieto Group, där allabolag.se och UC ingår.

Om ett stort bolag får problem med en underleverantör som plötsligt går i konkurs kan konsekvenserna bli allvarliga men sannolikt hanterbara.

Om ett småföretag i exempelvis hantverksbranschen får samma problem? Potentiell katastrof.

Men idag finns det hjälp att få: Tjänster som gör det enklare för dig som företagare att kolla upp en ny underleverantör, kund eller samarbetspartner långt innan bläcket på papperet har torkat.

Klassiska varningssignaler

“Det är väldigt viktigt att titta på företagets förmåga att betala skulder – är det att lita på? Har de betalningsanmärkningar? Har de haft god kreditvärdighet i många år? Ligger de i riskzonen för att hamna på obestånd?”, säger Siri Bengtsson, nordisk chef för SME-marknaden inom Asiakastieto Group.

Asiakastieto Group äger bland annat UC, Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag och allabolag.se – Sveriges största sajt för företagsinformation. 

Bättre koll på dina kunder? Läs om Allabolag Plus här

“Vi utvecklar och levererar kontinuerligt nya tjänster som underlättar vardagen för små och medelstora företag och som hjälper dem att fatta bättre affärsbeslut. Våra tjänster baseras på källor som oftast är offentliga, men där vi bygger på toppen. Vi förädlar informationen, hjälper våra kunder förstå och analysera den”, säger Siri Bengtsson.

Få stenkoll på kunder och konkurrenter med Allabolag Plus

Allabolag.se har 2 miljoner besökare varje månad. Majoriteten av besökarna är vd:ar och beslutsfattare som söker på ett bolag eller en bransch och får upp en träfflista baserad på hur precis sökningen är.

Om flera i styrelsen lämnar eller byts ut kan strategiska förändringar vara på gång som kräver nya ansikten. Täta skiften i en styrelse kan vara ett tecken på instabilitet

Men om du vill ta reda mer om ett företag än den information som redan finns på sajten? Med tjänsten Allabolag Plus får du inte bara tillgång till bolagshändelser och historik för upp till 25 bolag samt en uppskattning av bolagsvärdet. Du kan också få pushnotiser när något förändras, exempelvis ett nyckeltal eller en ändring i styrelsen.

“Det är en bevakning där du får veta saker som du kanske bör agera på. Om flera i styrelsen lämnar eller byts ut kan strategiska förändringar vara på gång som kräver nya ansikten. Täta skiften i en styrelse kan vara ett tecken på instabilitet”, säger Siri Bengtsson.

Här kan du läsa mer om Allabolag Plus

Läs mer