Facebooks drag mot dejtingapparna – nu lanseras Tinderutmanaren

Facebook Tinder Sociala medier
Facebooks drag mot dejtingapparna – nu lanseras Tinderutmanaren

Foto: Nathan Sharp, Product Manager, Facebook Dating / TT

Tobias Blixt

Reporter

Tinder-ägarens aktie föll på techjättens besked.

I dag avslöjade techjätten att de ska lansera funktionen Facebook Dating. Totalt 19 länder kommer att finnas med i den första lanseringsvågen, däribland USA och en rad länder i Latinamerika och Asien.

Till Europa anländer Facebook Dating först 2020. Det skriver Facebook i ett inlägg på sin sajt .

Facebook skriver också att funktionen är frivillig att använda för alla som är över 18 år och som har den senaste versionen av appen installerat. Tjänsten baseras inte på swipes, istället ska personer som matchar med varandra kunna interagera direkt med flödet i dejtingfunktionen.

CNBC rapporterar att Tinder-ägaren Matchs aktie föll på beskedet. Strax innan klockan 17:00 var aktien ner närmare 6 procent.

Facebook meddelade redan i maj förra året att de filade på en dejtingfunktion  till plattformen. Mark Zuckerberg berättade då att den nya funktionen skulle koppla samman människor som inte är facebookvänner för att "bygga riktiga, långsiktiga förhållanden".

"Om vi fokuserar på att hjälpa människor bygga meningsfulla relationer är det kanske det mest meningsfulla av allt", sade Facebook-grundaren då.

Läs fler artiklar
LÄS MER