Werlabs och ICA inleder samarbete – ska ge kostråd

WerlabsIcaxBlodprov

Foto: TT / Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Blodanalys-startupen Werlabs och Ica har påbörjat ett samarbete där personer som testar sitt blod också ska erbjudas anpassade veckomenyer och recept utifrån resultaten.

Det är Icas innovationshubb Icax som har tagit fram konceptet tillsammans med Werlabs, vilket framgår i ett pressmeddelande från ICA-gruppen.

Tanken är att kostråden ska hjälpa personer att bibehålla eller förbättra sina värden.

“En stor del av våra kunder efterfrågar kostråd efter att ha fått sina resultat. Vår ambition är att erbjuda recept och menyer i ett tidigt skede så man kan göra livsstilsförändringar för att inte bli sjuk”, säger Johan Carrick på Werlabs i pressmeddelandet.

Tidigare i år kunde Breakit berätta att Werlabs, där bland annat Cristina Stenbeck och Avito-grundarna är investerare, sålde mer analyser under fjolåret. Samtidigt fortsatte bolaget att blöda pengar och resultatet landade på minus 42,5 miljoner kronor. 

Det nya samarbetet med ICA ska vara helt kostnadsfritt för användarna som beställt ett blodprov.

"Vi vill bidra till bättre folkhälsa genom att nyttja kraften i hela Ica-Gruppens verksamhet. Med matbutiker, Apotek Hjärtat och Min doktor-kliniker verkar vi redan idag inom stora delar av hälsoområdet",säger Emma Lindahl, på Icas innovationshubb Icax

Läs mer