Expressen måste spara 45 miljoner – ställer in 75-årsfirande

ExpressenAftonbladetMedier

Thomas Mattsson lämnaden nyligen rollen som chefredaktör för Expressen. Han genomförde en aggressiv satsning på webb-tv. Foto: Michaela Hasanovic

Breakit

Breakit

Expressen aviserar stort sparpaket.

Nyligen stod det klart att chefredaktören Thomas Mattsson ska lämna Expressen. Nu kommer uppgifter om ett stort sparpaket som väntar på den klassiska kvällstidningen. 

Enligt SVT:s Kulturnyheterna kallades samtliga anställda i dag till ett stormöte. Där ska de ha fått besked om att tidningen måste genomgå besparingar på 40-45 miljoner under hösten, varav hälften ska ske på redaktionen. 

"Tio tjänster kommer att försvinna från Expressen TV. Även ett stort 75-årsfirande för tidningen ställs in med anledning av besparingarna", skriver Kulturnyheterna. 

Bakgrunden sägs vara en kraftig minskning av annonsintäkter. 

Även konkurrenten Aftonbladet har det tufft. Tidningens intäkter minskade med 14 procent under årets andra kvartal, jämfört med samma period i fjol. Värt att notera är att även intäkterna online minskade med 14 procent. 

Breakits reporter Erik Wisterberg skrev i början av året en analys, där han varnade för en kommande kris för annonsberoende räckviddsmedier

"De kommande fem åren riskerar att bli de tuffaste någonsin", skrev han bland annat. 

Läs mer