Camilla Björkman blir ny vd på Breakit: "Vore idiotiskt att stå i vägen för henne"

Breakit Entreprenör Medier
Camilla Björkman blir ny vd på Breakit: "Vore idiotiskt att stå i vägen för henne"

Camilla Björkman och Olle Aronsson

Breakit

Dags att avslöja en riktigt het affärsnyhet: Breakits styrelse har utsett Camilla Björkman till ny vd på företaget.

Camilla Björkman började på Breakit 2016 och har sedan dess varit vår affärsutvecklingschef. Nu tar hon alltså klivet upp och tar över vd-rollen.

Initiativet till att byta vd kom från Breakits båda grundare, Olle Aronsson och Stefan Lundell, som tillsammans är huvudägare i företaget.

"Vi står inför en fas där vi ska expandera affären kraftigt. Camilla är en perfekt vd för det uppdraget, att skala upp en medieaffär i högt tempo. Hon har under de år vi har jobbat tillsammans visat att hon har bäst kompetens för att leda en sådan process", säger Olle Aronsson.

Camilla Björkman är journalist i botten och har tidigare bland annat varit chefredaktör för entreprenörstidningen Driva Eget samt kommersiell chef på FAB Media, som tidigare hette Frida Förlag.

Hon är sedan tidigare också delägare och styrelseledamot i Breakit.

När man som ägare hittar en vd som är perfekt för rollen, varför ska man då själv sitta kvar? Det blir bara dyr prestige

"Jag är otroligt stolt och hedrad över att få ta över efter Olle, som gjort ett kanonjobb som vd hittills. Breakit är ju redan idag ett urstarkt varumärke hos framtidens företag, som jag är riktigt taggad på att få bygga vidare på",  säger Camilla Björkman.

Olle Aronsson har varit vd på Breakit sedan starten 2015. Han ska nu jobba kvar men i en annan roll, där han bland annat ska fortsätta som produktägare men också arbeta med Breakits kommande prenumerationslösning.

Han tycker det känns helt rätt att kliva åt sidan.

"Jag är ju först och främst entreprenör och storägare i vårt företag. Och när man som ägare hittar en vd som är perfekt för rollen och som verkligen vill ta mer ansvar, varför ska man då själv sitta kvar? Det vore idiotiskt att stå i vägen för henne. Det blir bara dyr prestige", säger Olle Aronsson.

Camilla Björkman säger att hon har en hel del planer som hon kommer att återkomma med (i sann Breakit-anda kommer ni läsare såklart att vara först med att läsa om dem), men att det kokar ner till att växla upp på alla plan: Nya affärer med våra annonsörer, event, vår klimatsatsning Breakit Impact Challenge och såklart vår journalistik.

"Vi har bara börjat. Det finns så mycket potential i den starka relation vi har med målgruppen och har man ett så fantastiskt gäng som vi har här på Breakit kan inget stoppa oss. Nu kör vi!", säger Camilla Björkman.

Driver du också ett bolag? Missa inte vår guide om hur du vet när det är dags att ge dig själv sparken.  Här kan du också ta del av Splay-grundaren Vigor Sörmans tankar på temat

Läs fler artiklar
LÄS MER