Chefen lämnar svenskt storspel fyra månader innan lansering

Massive Ubisoft Tom Clancy's
Chefen lämnar svenskt storspel fyra månader innan lansering

Jonas de Lange

Reporter

Fredrik Rundqvist lämnar chefsrollen för Malmö-studion Massive Entertainments prestigeprojekt.

Massive Entertainment är en del av en av världens största spelpublicister, Ubisoft, och omsatte över 200 miljoner kronor under 2014.

Den 8 mars i år väntas bolaget släppa ett av sina största projekt någonsin, Tom Clancy's The Divison. Det är ett actionspel i en stor öppen värld där spelare tillsammans kan utforska en övergiven storstad. The Division är en så kallad AAA-titel. Det vill säga en väldigt påkostad produktion med mycket marknadsföring. Det kan jämföras med filmvärldens blockbusters.

Spelet skulle egentligen ha lanserats redan under 2014 och men har skjutits upp vid två tillfällen. Med det nya lanseringsdatumet är spelet ungefär ett och ett halvt år försenat och samtidigt försvinner alltså chefen för projektet.

Vi skrev tidigare idag om att Fredrik Rundqvist lämnar rollen som exekutiv producent för spelet för att i stället bli teknikchef på Cdon.

"Vi är flera hundra som har jobbat med spelet och innehållet är klart. Nu återstår teknisk optimering och att fixa buggar. I den här fasen av ett spels produktionscykel är det många ledande personer som inte längre behövs och de kommer klara sig alldeles utmärkt utan mig", säger Fredrik Rundqvist själv till nyhetssajten 8till5.

Breakit har sökt bolaget för att ta reda på om bolaget kommer hålla deadlinen och hur det påverkar att Fredrik Rundqvist lämnar sin post. Bolaget har avböjt att kommentera.

Läs fler artiklar
LÄS MER