E-handelsjätten Cdon rekryterar spelprofil som ny teknikchef

Breakit - E-handelsjätten Cdon rekryterar spelprofil som ny teknikchef

Cdons centrallager i Borås. PRESSBILD.

Sara Lindmark

Reporter

Fredrik Rundqvist lämnar spelvärlden – och går över till Cdon.

Det rapporterar nyhetssajten 8 till 5.

Fredrik Rundqvist har arbetat på spelstudion Massive Entertainment i Malmö i åtta år. Han har varit med och tagit bolaget från 100 medarbetare till 400 samt varit drivande i framtagandet av bolagets stora spel, The Division, som släpps i mars.

Nu blir han alltså teknikchef på Cdon.

“Åtta år är nästan guldklocka nu för tiden, det kändes helt rätt att prova på något nytt. Mitt grundintresse är den digitala migrationen och att jobba med lösningar som förbättrar upplevelsen för konsumenter. På det sättet skiljer sig inte spel från näthandel, egentligen är det samma grundtänk,” säger han till 8 till 5.

Malmöbaserade Cdon är Qliro Groups största dotterbolag. Nu vill e-handelsjätten satsa mer på teknisk utveckling. Magnus Fredin, vd för Cdon, tror att det finns mycket att lära av spelbranschen.

“Spelbranschen är mer tekniktung än e-handelsbranschen. Vi har mycket att lära ifråga om hur man bygger komplexa och delvis automatiserade system. Jag tror också att vi kan lära en hel del om interaktion med kund och försäljning baserad på analytisk data,” säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER