Izettle-grundarna investerar i fraktutmanaren Airmee

IzettleAirmeee-handel

Magnus Nilsson och Jacob de Geer, grundare av Izettle. Foto: Press.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Izettle-grundarna Jacob De Geer och Magnus Nilsson investerar i fraktbolaget Airmee.

I maj förra året köptes betaltjänsten Izettle upp av den amerikanska jätten PayPal för 19 miljarder kronor. Nu gör Izettle-grundarna sin första kända investering sedan dess. Enligt handlingar på Bolagsverket som Di Digital har tagit del av går duon in med 2 miljoner kronor i bolaget Airmeee som satsar på så kallade sista milen-leveranser inom e-handel.

”För oss är det väldigt värdefullt. De är några av få som har gjort den här resan tidigare”, säger Airmees vd och medgrundare Julian Lee till Di Digital.

E-handeln växer kraftigt och den stora knäckfrågan är hur logistiken ska skötas. En ny marknad av bolag som vill ta hand om leveranserna den sista biten fram till kunden har därför dykt upp de senaste åren. Flera mindre bolag som Kinnevik-ägda Budbee, Instabox och Airmee utmanar jättar som Postnord, DHL och Bring. 

Airmee startades 2016 av Julian Lee och Adrian Prelipcean med målet att optimera transporter i städer och erbjuda smidigare leveranstjänster. 

Bolaget lyfter gärna fram sin teknikplattform, som enligt egen utsago möjliggör att de kan schemalägga rutter för leveranser i realtid. Detta är enligt grundarna unikt och möjliggör ett snabbare och mer flexibelt leveranserbjudande.

I våras tog bolaget in 38 miljoner kronor från riskkapitalbolaget Alfvén & Didriksson, den tidiga Spotify-investeraren Felix Hagnö och finansmannen Sven Hagströmers investmentbolag Creades.

Bolagets omsättning steg kraftigt förra året, från omkring nollan till 4,8 miljoner kronor. Samtidigt ökade förlusterna till drygt 9 miljoner kronor.

Läs mer