Netflix satsar nästan 5 miljarder på 3 nya storfilmer

Netflix Streaming
Netflix satsar nästan 5 miljarder på 3 nya storfilmer

Gal Gadot är en av stjärnorna i Netflixs filmsatsning Red Notice. Foto: TT

Finwire / Breakit

Satsar stenhårt på nya storfilmer.

Streamingjätten Netflix investerar totalt 520 miljoner dollar, motsvarande nästan 5 miljarder kronor, i tre storfilmer för att fånga upp fler abonnenter. Det uppger källor med insyn till Wall Street Journal.

Ingen av dessa filmer kommer att visas på bio i särskilt bred utsträckning vilket tidigare varit ett måste för att investeringar i filmer i den storleken ska löna sig.

Tidigare i juli ska Netflix ha gått med på att satsa nästan 200 miljoner dollar på actionfilmen Red Notice med Dwayne Johnson, Ryan Reynolds och Gal Gadot, enligt affärstidningens källor. Dessutom ska Netflix senare i år släppa 6 Underground som regisseras av Michael Bay och som kostat 150 miljoner dollar, samt Martin Scorsese's The Irishman.

Netflix har tidigare uppgett att filmer endast visas av en tredjedel av alla bolagets kunder, samtidigt som serier utgör resterande delen. Bolaget tror att de nya produktionerna kommer hålla kvar nuvarande prenumeranter och locka till sig nya.

Netflix aktie tappade nyligen mer än tio procent efter att de redovisat en minskning av antalet prenumeranter i USA för första gången på tio år.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER