Sök

Lägre siffror än väntat från Kindred

KindredGaming

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Spelbolaget Kindred presenterar nya siffror.

Bettingbolaget Kindred redovisar ett spelöverskott som var lägre än väntat under andra kvartalet. Bolaget rapporterar positivt nettoresultat men lägre än väntat. Jämfört med föregående år sjönk nettovinsten.

Under onsdagsmorgonen rasade bolaget på börsen och hade tappat närmare 20 procent vid 10.30-tiden  

Spelöverskottet uppgick till 226,2 miljoner pund, att jämföra med 219 pund under samma period förra året.  Factset analytikerkonsensus låg på 236.

Ebitda-resultat blev 30,5 miljoner pund, jämför med tidigare 41,7 miljoner,  väntat var 39 miljoner pund. 

Resultatet före skatt var 14,7 miljoner pund (28,9). Resultatet efter skatt blev 12,5 miljoner pund (25,5). 

Antalet aktiva kunder under kvartalets uppgick till 1 478 437, vilket är en minskning mot tidigare. 

"Trots tuffa jämförelsetal 2018 som innehöll början av fotbolls-VM, ökade intäkterna år efter år med särskilt stark tillväxt på lokalt reglerade marknader", skriver Kindred i redovisningen.

Av koncernens spelöverskott kom 59 procent från lokalt licensierade marknader, med en tillväxt på 41 procent jämfört med samma kvartal föregående år, enligt bolaget. 

"Fokus på tillväxt på lokalt licensierade marknader är en stor del av vår strategi och har, som förväntat, resulterat i marginalpress och ökade spelskatter. Under andra kvartalet 2019 ökade spelöverskottet från mobilen med 11 procent jämfört med andra kvartalet i fjol och uppgick till 77 procent av vårt totala spelöverskott", skriver bolaget. 

Under den senaste tiden har flera spelbolag bötfällts av Spelinspektionen.

”Vi tycker det är bra att spelinspektionen visar vad som gäller och vart gränserna går. Sen får alla förhålla sig till det”,  sa Kindreds koncern-vd: Henrik Tjärnström till Breakit. 

Henrik Tjärnström uppmanade samtidigt till ordentliga utvärderingar av systemet.

”Det är väldigt viktigt att man inte gör för stora förändringar för snabbt, för då finns risken att man snarare skadar systemet. Vilket kan leda till negativa effekter på kanaliseringen, alltså hur mycket av allt spel som sker i det reglerade systemet”.

 

Läs mer