Tibber går in i Tyskland

Tibber Energi
Tibber går in i Tyskland

Tobias Blixt

Reporter

Har en tydlig målbild.

Den svensk-norska elstartupen Tibber avslöjade nyligen att bolaget hade ökat intäkterna i bolaget från 12 till 75,7 miljoner svenska kronor mellan 2017 och 2018. Något som vi rapporterade om här

Bolaget erbjuder en tjänst och app som ska automatisera elhandeln till så låga priser som möjligt för användarna. Tjänsten har tidigare varit tillgänglig i Sverige och Norge, men nu meddelar bolaget i ett pressmeddelande att tjänsten lanseras i Tyskland.

“Ambitionen är att etablera Tibber förstahandsvalet för smarta och gröna energilösningar på den europeiska marknaden”, säger Edgeir Vårdal Aksnes, vd för Tibber i ett pressmeddelande.

Tibber skriver också att antalet användare och försäljningen ökar med 15 procent varje månad. Något som gör att bolaget nu siktar på att omsätta 1 miljard kronor kronor fram till 2020, med 1 miljon registrerade kunder 2021.

Edgeir Vårdal Aksnes räknar också med att Tibber ska ha dubblat antalet anställda, från dagens 24, innan årets slut.

“Tyska konsumenter är mycket bekymrade över hållbarhet och datasäkerhet, och vi har produkter som är utformade för att skydda båda dessa områden. För oss som företag är tidpunkten för lansering i Tyskland bra och det ger en solid grund för framgång med Tibber på flera marknader”, säger han i pressmeddelandet.

Tibbers förluster ökade från 2,5 miljoner kronor under 2017 till 10,8 miljoner under 2018. Bolaget har tagit in kapital från bland annat Petter Stordalens Strawberry Equities och Founders Fund.

 

Läs mer

Tibber växer ordentligt – har redan krossat fjolårssiffrorna

Backas av Stordalen – nu rusar omsättningen i elbolaget Tibber

Tibber vill göra elen grön (och smart) – laddar kassan med 560 miljoner

Läs fler artiklar
LÄS MER