Så går det för MTG

MTG e-sport
Så går det för MTG

Jörgen Madsen Lindemann, vd MTG. Foto:Press/Tomas Oneborg / SvD / TT /

Finwire / Breakit

Nya siffror.

MTG redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var negativt men bättre än väntat och jämfört med föregående år steg vinsten.

Omsättningen uppgick till 1 117 miljoner kronor (1 004)

Ebitda-resultat blev 39 miljoner kronor (-67), med en ebitda-marginal på 3,5 procent. Det justerade ebitda-resultatet uppgick till 71 miljoner kronor (-26). Rörelseresultatet blev -35 miljoner kronor (-125), väntat rörelseresultat var - 47. 

Vd:n Jørgen Madsen Lindemann kommenterar resultatet; 

”När vi nu sammanfattar och rapporter det andra kvartalet 2019 så kan vi konstatera stora förbättringar i både vår esport- och gamingvertikal. Vi levererar rekordhög justerad EBITDA-marginal om 29 procent, och vi fortsätter att vara en av de mest aktiva aktörerna inom VC på området genom vår VC-fond med tre nya investeringar under kvartalet,” säger Jørgen Madsen Lindemann.¨

MTG uppger att de justerar helårsprognosen för att "bättre reflektera en långsammare utveckling och intäktsgenerering för mediarättigheter inom esport. Bolaget räknar nu med att leverera en organisk försäljningsökning mellan 8-12 procent, mot tidigare kring 15 procent., och en ensiffrig justerad ebitda-marginal i mittenspannet, mot tidigare bedömning om en ensiffrig justerad ebitda-marginal.

Under förra veckan meddelade MTG att de hittills investerat över 100 miljoner kronor i gaming och e-sport.

Vid 14-tiden hade aktie tappar närmare 13 procent på börsen. 

Läs fler artiklar
LÄS MER