Sök

Zalando lyfter Kinnevik – fortsätter "utvärdera" Millicom

Kinnevik

Cristina Stenbeck och Georgi Ganev, vd på Kinnevik. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT/Press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Under fredagsmorgonen var det dags för Stenbecks investmentbolag Kinnevik att bekänna färg.

Bolaget redovisar ett substansvärde per aktie som vid utgången av det andra kvartalet var 323 kronor. Substansvärdet uppgick till 89 miljarder kronor, vilket är en ökning med 6 procent under kvartalet, framförallt drivet av en positiv aktiekursutveckling i Zalando och Tele2.

Resultatet efter finansiella poster blev 5.961 miljoner kronor för det andra kvartalet, att jämföra med 5.337 miljoner motsvarande kvartal förra året.

Under perioden har Kinnevik investerat runt 1,3 miljarder kronor. Det rör sig om 632 miljoner kronor i GFG, 336 miljoner kronor i Kolonial, 156 miljoner kronor i Monese, 85 miljoner kronor i Pleo och 157 miljoner kronor fördelar i andra bolag.

I mitten av juni meddelade Kinnevik beslutet att backa från sin planerade försäljning av telekombolaget Millicom.

Kinnevik konstaterar nu att läget för en försäljning var oattraktivt då, men att man är fortsatt fast övertygad om att utveckla portföljen mot fler tillväxtfokuserade bolag.

”Följaktligen fortsätter vi att utvärdera alternativ i relation till vårt ägande i Millicom”.

I vd-ordet skriver Georgi Ganev även att Kinnevik antagit ett ramverk för att driva mångfald och inkludering.

”Vi har dessutom öronmärkt minst 10 procent av vår årliga investeringsbudget till bolag grundade eller ledda av kvinnor. Med tydliga KPIer och ett starkt engagemang från både vår styrelse och min ledningsgrupp, är jag övertygad om att initiativet kommer att säkerställa att vi bygger starkare och bättre bolag”, skriver vd:n

Läs mer