Mattias Ljungman lämnar Atomico

Atomico riskkapital
Mattias Ljungman lämnar Atomico

Mattias Ljungman. Foto: Sara Lindmark

Towe Boström

Reporter

"Farväl Atomico".

Riskkapitalbolaget Atomico startades 2006 av Skype-grundaren Niklas Zennström och Mattias Ljungman. I dag har Atomico växt till att bli ett av Europa främsta riskkapitalbolag och en viktig spelare för många nya techbolag. 

Nu lämnar Mattias Ljungman Atomico för att starta en egen fond, det berättar han själv i en post på Medium. Hans nya satsning, Moonfire Ventures, ska fokusera på tidiga investeringar, såddrundor.

”Jag är full av hopp för vad som ska komma. Jag är också djupt tacksam för det som varit och alla de människor som har påverkat mig under resan”, skriver Mattias Ljungman. 

Han blir kvar inom Atomico under en övergångsperiod på sex månader. Enligt Techcrunch ska de anställda på kontoret i London ha informerats under onsdagen.

Mattias Ljungman skriver att det aldrig funnits en bättre tidpunkt för honom att ta nästa steg i karriären.

”Om jag kan hjälpa entreprenörer vid starten på deras resor genom att skapa de rätta fundamenten för att driva tillväxt, då gör jag vad jag är menad att göra”.

Mattias Ljungman skriver att han ser fram emot att fortsätta arbeta med Atomico som partner. Enligt uppgifter till Techcrunch ska Atomico investera i den nya fonden. 

I inlägget riktar Mattias Ljungman ett speciellt tack till alla de grundare han mött under åren – och såklart till Niklas Zennström. Han blickar tillbaka och konstaterar att de båda visste att de behövde satsa stort för att vinna stort – och att det lönade sig.

”Vårt över ett decennium långa starka partnerskap har varit en av de stora höjdpunkterna i mitt arbetsliv", skriver han. 

Här är en tidigare intervju med Mattias Ljungman där han berättar om hur allting började. 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER