Ingen vill köpa 24Sverige – alla anställda tvingas lämna

24SverigeMedier

Till höger: Jeanette Lindström på 24 Sverige. Foto: Pressbild

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Konkursförvaltaren: "Det kallnar snabbt."

24Sverige är en uppstickare i mediebranschen som utmanat lokaltidningar runt om i Sverige med kostnadsfria nyhetssajter.

Så sent som i juni stoltserade bolaget med ett besöksrekord på 1,4 miljoner unika besökare under en enskild månad.

”Det visar att vi satsar rätt på den nya tidens journalistik”, sade Jeanette Lindström, vd för 24Sverige då.

Bolaget meddelade i samma veva att man lyckats visa upp plusresultat varje månad under 2019.

Men förra veckan kom ändå beskedet: 24Sverige ansöker om konkurs. Orsaken är bland annat att Mittmedia, en av bolagets stora delägare, meddelat att de inte längre ville satsa på bolaget. 24Sverige fick dessutom inte heller ta del av det nya mediestödet, något som bolaget hade hoppats på att få göra.

”Med detta besked gick luften lite ur oss”, kommenterade Jeanette Lindström.

Nu står det klart att alla anställda på 24Sverige, totalt 16 personer, har blivit uppsagda. I samma veva meddelar konkursförvaltaren Erik M Gabrielson även att det i dagsläget inte finns några potentiella köpare av bolaget.

”Det har funnits flera intressenter men ingen har kommit till skott. Jag utesluter inte att det till slut kommer någon som köper bolaget, men värdet på bolaget var större i går än det är i dag. Det kallnar snabbt", säger Erik M Gabrielsson till Journalisten.

2018 omsatte 24Sverige 21,5 miljoner kronor och redovisade ett resultat efter finansiella poster på minus 11 miljoner kronor.

Läs mer