3D-startupen Interspectral tar in 5 miljoner

Interspectral riskkapital 3d-scanning
3D-startupen Interspectral tar in 5 miljoner

Louise Lennersten, vd på Inerspectral. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Bolaget, som leds av förre Narrative-chefen Louise Lennersten, plockar in 5 miljoner kronor i en nyemission.

Interspectral har sin bas i Norrköping och utvecklar mjukvara för att skapa enkla och interaktiva 3D-visualiseringar av objekt. Deras teknik används exempelvis både inom utbildande verksamhet och av industrier.

Det nya kapitalet ska bolaget använda till att snabba på produkt och affärsutvecklingen, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Jag är imponerad av de försäljningsframgångar som Interspectral idag har rönt med sin innovativa 3D mjukvara för museer i hela världen", säger Lars Svensson, ny investerare i bolaget, som i samband med nyemissionen också tar plats i styrelsen.

Tidigare i år inledde Interspectral ett samarbete med Siemens där de utvecklar ett verktyg för att underlätta och kvalitetssäkra produktionen av deras gasturbiner i Finspång.

“Investeringen kommer i en fas när bolaget behöver en extra skjuts i både kompetens och kapital för att svara på såväl efterfrågan som tillväxtpotential”, säger Louise Lennersten.

Rundan är bolagets första externa investering och nya ägare i bolaget är Lars Svensson, Thorbjörn Fors och Fabian Hielte, via Östersidan Förvaltning.

Läs fler artiklar
LÄS MER