Från spel till riskkapital – han ska hjälpa Optimizer satsa i Norden

Reve Consector
Från spel till riskkapital – han ska hjälpa Optimizer satsa i Norden

Johan Kinnander. PRESSBILD.

Sara Lindmark

Reporter

Med en ny investment manager stärker Optimizer Invest sin närvaro på den nordiska marknaden.

Riskkapitalbolaget Optimizer Invest har på bara några år byggt upp en bred portfölj med intressanta startups. Investeringar har hittills gjorts i ett 20-tal bolag, varav nästan hälften är baserade i Norden. Några svenska exempel är Tinitell som gör en walkietalkie-klocka för barn, shoppingsappen Reve och lånesajten Consector.

Nu förstärker Optimizer sin organisation med Johan Kinnander som investment manager. Han är själv entreprenör och sitter bland annat i styrelsen för Mediaplanet. Tidigare har han haft ledande befattningar i spelbranschen, bland annat som vd på Betsson och operativ chef för spelbolaget Betsafe. Han har även varit Nordenchef på Google Sverige.

“Jag ser fram emot att sammanstråla med teamet som ligger bakom Optimizer Invest. Deras knowhow om att driva bolag och skapa lönsamma affärer är välkänd. Min erfarenhet kommer att komplettera dem på ett bra sätt,” säger Johan Kinnander i en kommentar.

Optimizer har på kort tid har blivit en av Sveriges mest aktiva techinvesterare och bakom riskkapitalbolaget står Henrik Persson Ekdahl, Mikael Harstad och Andre Lavold.

”Vi gör en ny investering ungefär var sjätte vecka och tittar på ett tiotal bolag varje vecka. Pengarna vi investerar är våra egna och det gör att vi tar snabba beslut”, säger Henrik Persson Ekdahl.

Bolaget har idag representanter i Tel Aviv, San Francisco och London. Henrik Persson Ekdahl är stationerad i spanska Marbella men reser också med jämna mellanrum till bolagets kontor på Malta.

LÄS MER - HELA LISTAN PÅ OPTIMIZERS SVENSKA INVESTERINGAR

Läs mer

PREMIÄR: Bakom kulisserna i det nya näringslivet – varje fredag

Optimizer investerar i låneförmedlaren Consector

Så bygger Speqta ett imperium med köp på nätet – här är deras plan

Läs fler artiklar
LÄS MER