Efter motgångarna – nu vill Fundedbyme satsa på Singapore

FundedByMe
Efter motgångarna – nu vill Fundedbyme satsa på Singapore

Daniel Daboczy är en av grundarna till Fundedbyme. Foto: Jonas De Lange.

Finwire / Breakit

Växlar upp i Asien.

Det har varit tufft på senare tid för crowdfundingbolaget Fundedbyme. Efter sin floppade börsnotering misslyckade bolaget med att ta in önskad mängd kapital. Målet var att ta in närmare 10 miljoner kronor, men det slutade på runt 6 miljoner kronor. 

Nu har Fundedbyme tecknat en avsiktsförklaring med en potentiell ny partner i Singapore med ambitionen att ansöka om CMS-licens, Capital Markets Services.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fundedbyme planerar att starta ett dotterbolag i Singapore med lokala och erfarna partners. Partners i Singapore föreslås vara Andre Betker, Angelld Quah, och Daniel Goettfert. Fundedbymes modell för expansion bygger på intäkter genom månadslicens, intäktsandel samt ägande i det lokala bolaget.

Fundedbyme är redan aktiva i Malaysia med tillstånd från Securities Commission Kuala Lumpur och har tidigare även haft ett joint venture-kontor i Singapore med olika tidigare partners. Crowdfunding växer starkt i Asien och Fundedbyme bedömer att närvaro i Asien är mycket viktigt för en crowdfunding-plattform med globala ambitioner.

Läs fler artiklar
LÄS MER