Isbit games lägger ned – Zlatan-spelet flög inte

Isbit Games spel
Isbit games lägger ned – Zlatan-spelet flög inte

Foto: TT

Tobias Blixt

Reporter

Zlatan Ibrahimovics spelstudio stänger ner.

Spelstudion Isbit Games gjorde väsen av sig när bolaget 2017 lanserade ett spel med superstjärnan Zlatan Ibrahimovic i huvudrollen. Själva spelet, Zlatan Legends, blev däremot aldrig den succé som bolagets hoppades på och nu väljer grundarna att lägga ned bolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande från Isbit Games största ägare, den börsnoterade kommunikationsbyrån Icta. Något som Di Digital var först med att uppmärksamma.

Bolagsstyrelsen i Isbit Games “har idag fattat beslut att avveckla verksamheten genom likvidation av bolaget, efter det att bolaget inte lyckats hitta extern långsiktig finansiering”, skriver Icta i pressmeddelandet.

Icta var största ägare med 38 procent av aktierna i Isbit Games, bland övriga ägare fanns familjen Lundins investeringsbolag Back in black och Per Brilioth på Vostok New Ventures.

Men även Zlatan Ibrahimovic var delägare i bolaget.

Breakit kunde 2016 avslöja att fotbollsstjärnan genom sitt bolag Unknown AB ägde 12,5 procent av aktierna, som i transaktionen värderades till 10,2 miljoner kronor. Men Zlatan betalade aldrig något för aktierna, istället har de kvittats mot en fordran. Vad den fodran avsåg framgick aldrig, men vi spekulerade då i att det kunde röra sig om en del där Zlatan marknadsfört spelet med sitt varumärke.

Isbit Games hade 2017 en nettoomsättning på drygt en halv miljon kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER