Onsdag: Det händer på Breakits scen i Almedalen idag

Breakit i Almedalen Almedalen 2019
Onsdag: Det händer på Breakits scen i Almedalen idag

Talarna på Breakits scen i Almedalen onsdag 3/7.

Diana Demin

Marknadskoordinator

Dags för Breakits sista dag i Almedalen för i år. Men vi taggar inte ner för det! Spana in allt som händer i vår trädgård på Slottsterrassen 16 här nedan – och kom förbi och lyssna!

Onsdag 3 juli

Tema: Handeln tar över världen – tillsammans med vår partner Adyen

E-handeln och den globala handeln ritas om i rekordfart och blir alltmer global. Hur kan branschen bemöta de nya utmaningarna? Vilka är vinnarna och förlorarna när kartan ritas om? Tillsammans med betaljätten Adyen, som har kunder som Airbnb, Spotify och Netflix, går vi under denna förmiddag till botten med dessa frågor.

08.30 Kom redan nu för mingel och god frukost!

09.00 Vilka är vinnarna och förlorarna när allt fler bolag globaliseras? Panel med Jacob Lovén, Kinaexpert och poddare med Den digitala draken, Joachim Lindström, grundare av Ideal of Sweden, Jussi Lindberg, affärsutvecklingschef på Adyen och Karin Johansson, vd på Svensk handel. Modereras av Paulina Modlitba.

10.00 Hur skapar man en global snabbväxare av glada strumpor? Vad krävs för att nå ut globalt med ett varumärke idag? Camilla Björkman på Breakit intervjuar Stefan Fragner, vd på Happy Socks. 

---

Onsdag 3 juli, forts.

Tema: Ett klimatneutralt näringsliv – nu kör vi!

I våras drog Breakit igång Breakit Impact Challenge – en 30-dagarsutmaning där vi utmanade svenska bolag att ställa om till att bli klimatneutrala. Det var en rejäl utmaning och intresset var större än vi någonsin kunde ana. Så hur gick det – och vilka är lärdomarna? Är det en naiv tanke att tro att alla företag kan bli klimatneutrala?

11.00 Kan alla företag bli klimatneutrala – och vad krävs i så fall av det nya näringslivet? Panel med bland annat Camilla Björkman, affärsutvecklingschef på Breakit, Ida Thermaenius, chef för företagsförsäljning på SJ och Tobias Åbonde, chef för konsumentleveranser på Bring. Modereras av Paulina Modlitba.

12.00 Var är mångfalden – hur lockar vi fler kvinnor till mansdominerade branscher? Panel med Caroline Solskär, innovationschef på Nordic Tech House och Sandra Mobaraki, grundare av ByggSandra. Modereras av Narmina Abdolova, grundare av Mäktiga kvinnor.

Hela Breakits program i Almedalen hittar du här.

Läs fler artiklar
LÄS MER