Krogprofil ska hjälpa appen Waitress att locka nya kunder

Waitress
Krogprofil  ska hjälpa appen Waitress att locka nya kunder

Damon Rasti. PRESSBILD.

Sara Lindmark

Reporter

Damon Rasti blir kreativt ansvarig på Waitress – restaurangappen för att beställa och betala genom mobilen.

Appen gör det möjligt att beställa mat och betala notan innan gästen ens har anlänt till restaurangen, vilket vi skrivit om tidigare. Det gör att alla köer minimeras. Nu rekryteras Damon Rasti till startupen där han blir kreativt ansvarig med fokus på att attrahera nya kunder.

Han är känd som krönikör, debattör, festfixare och restaurangägare. En av de mest kända sajterna som han dragit igång är förmodligen humorsajten Tjuvlyssnat.

“IT har alltid varit en del av mitt liv. Redan som fjortonåring byggde jag datorer och sålde ramminnen i Gula tidningen. Waitress ger mig nu chansen att kombinera två favoritvärldar: tech och mat. Jag går in i det här med hela mitt hjärta för att Waitress ska bli en internationell succé,” säger Damon Rasti i en kommentar.

Ett 60-tal restauranger i Stockholm är idag anslutna till Waitress, däribland Vigårda, Eat Market och Buco Nero. Nyligen inleddes ett samarbete med köpcentrumjätten Citycon kring mobila matbeställningar i Kista Galleria.

“Damon fyller en viktig roll i vårt team i takt med att antalet restauranger hos Waitress snabbt ökar. Med sin bakgrund är han en perfekt ambassadör mot kundsidan, samtidigt som hans erfarenhet från restaurangbranschen gör att han förstår krogägarnas behov och utmaningar,” säger Alexander Yngling, vd för Waitress.

Läs fler artiklar
LÄS MER