Pangara hjälper företag att hitta programmerare i Vietnam – fyller kassan med nytt kapital

Pangara Rekrytering
Pangara hjälper företag att hitta programmerare i Vietnam – fyller kassan med nytt kapital

Oscar Rydman, vd på Pangara. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

"Skapar uthållighet i bolaget."

Startupen Pangara kopplar samman programmerare i Vietnam med techbolag i väst. Bolaget fick nyligen en ny vd i Oscar Rydman, som rekryterades från Linkedin, där han ansvarade för affärsutvecklingen. Dessutom har bolaget flyttat sitt huvudkontor från Malmö till Stockholm.

Nu meddelar bolaget i ett pressmeddelande att de plockar in 8 miljoner kronor från investeringsbolaget Tassaka Invest.

“Med Tassaka får vi nu in ett fjärde family office i ägarlistan och styrelsen. Pengarna ska bland annat användas för att bygga en bättre teknisk plattform. Sen är det en fråga om att få in ytterligare kompetens. Det är jättebra för att att få in deras produkterfarenhet” säger Oscar Rydman och fortsätter;

“Det handlar också om att skapa uthållighet i bolaget.“

Tassaka Invest drivs av Eva och Måns Hultman, med erfarenhet som vd och ordförande för bolaget QlikTech, som noterades på Nasdaq 2010.

De ser Pangara som en lösning på ett problem de själva brottats med genom sina andra portföljbolag.

“De flesta av våra portföljbolag uppger att de kämpar med rekrytering inom de digitala kompetensområdena. Den lösning som Pangara tagit fram anser vi kan vara del av lösningen på problemet. Vi har följt Pangara-teamet sedan flera år och nu kändes det rätt för oss att gå in”, säger Eva Hultman i pressmeddelandet.

Pangara grundades 2016 av Fredrik Wesslén och David Svensson. Tidigare investerare i Pangara inkluderar Per Jacobsson med bolaget Acacia, Lazada-grundaren Christopher Brinkeborn Beselin via sitt bolag Norsel Industries och Claes Ruthberg genom Avisio.

Under 2018 omsatte Pangara cirka 12 miljoner kronor, med förlust. Planerna är att nå break even under sista kvartalet nästa år och i år siktar de på att omsätta runt 20 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER