Facebook tappade på Zuckerbergs mejlkonversationer

Facebook
Facebook tappade på Zuckerbergs mejlkonversationer

Mark Zuckerberg. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File

Finwire / Breakit

Ställde frågor om insamling av användardata.

Facebook har funnit mejl som verkar koppla vd Mark Zuckerberg till potentiellt problematisk hantering av användardata. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Aktien backade 1,7 procent på onsdagen efter uppgifterna.

Det potentiella genomslaget av dessa interna mejl är anledningen till varför Facebook vill få till en snabb förlikning i utredningen som bedrivs av Federal Trade Commission, sade en källa.

I ett av mejlen från 2012 ska Mark Zuckerberg ha frågat anställda om en app som hade skapat en databas med informationen av tiotals miljoner Facebook-användare. Zuckerberg ville veta om det var möjligt att samla in en såpass stor informationsmängd och om åtgärder borde vidtas för att stoppa detta. En av de anställda ska då ha svarat att det var möjligt men tillagt att det samtidigt är komplicerat, enligt en WSJ-källa.

Konversationen ägde rum efter att Facebook ingått en uppgörelse med FTC där man lovade att skydda användarens privatuppgifter och inte dela data utan användarens tillstånd. Tre år senare blossade dataskandalen med Cambridge Analytica upp, där Facebook-anställda ska ha varit medvetna om att användarnas data användes i politiska kampanjer under amerikanska presidentvalet.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER