Videotjänsten Meerkat tar in 100 miljoner kronor

Twitter Meerkat
Videotjänsten Meerkat tar in 100 miljoner kronor

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Efter bråket med Twitter – nu växlar Meerkat upp.

Den hajpade videotjänsten Meerkat grundades, fick över 100.000 användare och hamnade i bråk med plattformen Twitter – på mindre än tre veckor.

Flera källor uppger nu att företaget genomfört en Series B-runda och landat en investering på motsvarande 100 miljoner kronor från riskkapitalbolaget Greylock Partners. Merparten av kapitalet ska komma från Greylock Partners, medan resten är uppdelat på flera andra investerare.

Meerkat uppges nu vara värderat till 52 miljoner dollar efter finansieringen, skriver Techcrunch.

Meerkat har utvecklat en app som låter användarna skicka ut direktsänt rörligt material till sina följare på mikrobloggen Twitter. Appen blev rejält uppmärksammad i samband med teknikmässan SWSW nyligen, inte minst på grund av ett bråk med just Twitter. Mikrobloggen investerade nyligen i en annan videotjänst, Periscope, och har hindrat Meerkat från att använda vissa funktioner.

Meerkat tog så sent som i januari in 3,5 miljoner dollar i kapital, men på grund av en explosiv ökning i antalet användare de senaste veckorna passar företaget nu på att ta in mer kapital. Källor till Techcrunch säger samtidigt att appens popularitet har skjutit i höjden och nu har över 300.000 användare.

Varken Meerkat eller Greylock har än så länge kommenterat uppgifterna om finansieringen.

LÄS MER: "Meerkat – en direktsänd cirkus"

Finwire/Breakit

Läs fler artiklar
LÄS MER