Äntligen semester – varför inte ta tjänstebilen ut i Europa?

Äntligen semester – varför inte ta tjänstebilen ut i Europa?

Rolig, smidig och säker sommarsemester med MINI Countryman Plug-In Hybrid.

Föreställ dig att du kör med regnet smattrande mot rutorna – ner genom Europa.

Eller genom ett soligt Sverige.
Serpentinvägar i Dolomiterna, skogsvägar i Värmland.
Ett kvickt nattbad i havet med kompisarna.

MINI Countryman Plugin-Hybrid är tjänstebilen som låter dig ta ut svängarna när semestern stundar. För det där nattbadet, och andra kortare utflykter, klarar du dig fint på batteriet som räcker upp till fyra mils koldioxidneutral körning. Precis som under jobbveckornas vardagspendling.

När du drar utanför stadsgränsen och kopplar på den bränslesnåla bensinmotorn, då kan resan bli hur lång som helst. Och när du lämnar de större vägarna och ger dig in i skogen eller upp i bergen, då förstår du varför MINI Countryman och gokart-känsla ofta nämns i samma andetag. Med fyrhjulsdriften ALL4 spelar underlaget ingen roll. Bilen räknar ut det optimala fästet för varje hjul utifrån din körstil och rådande vägförhållande.

Läs mer om MINI Countryman här

De smarta funktioner som förvandlar bilen till ett mobilt kontor under oxveckornas jobbpendling, blir under semestern smörjoljan som gör allt lite enklare. Med MINI Connected får du mer än en skärm som visar vägen från punkt A till punkt B. Med en enkel knapptryckning lägger du till dagens stopp på vingårdar, gallerier eller vattenland i rutten. Om det uppstår trafikstockningar dirigeras du automatiskt om till närmsta väg.

MINI Connected är också en röststyrd assistent som hjälper dig hitta närmaste laddstolpe eller mataffär. Eller ringa upp hotellet och säga att ni blir lite sena. Det är bara att ställa frågan rakt ut. I en MINI Countryman kan du ha ögonen på vägen och händerna på ratten.

Vid en skogstjärn i djupaste Småland. Abborrfiske i arla morgonstund.
På en camping utanför Härnösand. En veckas tur längs Höga Kusten.
Bland hundratals husbilar vid foten av Alpe d’Huez i franska alperna. I morgon eftermiddag passerar cyklisterna i Tour de France.

Kronjuvelen bland MINI Countrymans tillbehör ser från början ut som en vanlig takbox. Men med några enkla handgrepp fixas nattens boende: ett taktält som erbjuder en sovplats för två på 210x130 centimeter – nästan två meter över marken. Taktältet är vattentätt, har bra ventilation och är utrustat med myggnät. Vilket är nödvändigt intill en småländsk skogstjärn.

Läs mer om MINIs olika modeller här

Advertisement
Läs fler artiklar
LÄS MER