Sök

Klarna om historiska förlusten: Allt vårt fokus ligger på tillväxt

Klarnafintech

Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

"Vi är inte alls oroade."

För första gången sedan Klarna börjat redovisa kvartalssiffror visar betaljätten nu röda siffror. På årsbasis har Klarna dessutom gjort vinst sedan 2006.

“Det här är en ny situation för bolaget", säger Aoife Houlihan, kommunikationschef på Klarna.

Men kvartalsförlusten på 96 miljoner kronor (läs mer om resultatet här) är ändå inget som bekymrar bolaget.

"Vi är inte alls oroade över att vi gör förlust under ett kvartal. Allt vårt fokus nu ligger på tillväxt och det kommer att kosta på kort sikt. På längre sikt är det helt rätt strategi”, säger Aoife Houlihan.

Klarna har de senaste månaderna lanserat ett eget betalkort och lanserat en teknisk plattform öppen för hela bankvärlden. Det här i kombination med stora investering i marknadsföring, bland annat ett samarbete med rapparen Snoop Dogg, har gjort att kostnaderna dragit iväg.

"Vi har investerat mycket i produktutveckling de senaste nio månaderna och det är huvudförklaringen till att vi nu gör en förlust. Men vi har också lagt ner mycket pengar på marknadsföring och att anställa nya medarbetare. Det senaste året har vi gått från runt 2000 till 2500 medarbetare"

Är de ökade marknadsföringskostnaderna relaterade till samarbetet med Snoop Dog?

"Nej, inte direkt till honom men vi har som sagt investerat mycket i marknadsföring och där är den satsningen en del av detta", säger Aoife Houlihan.

Läs mer