Hjalmar Winbladhs ägare EQT till börsen

EQT Ventures
Hjalmar Winbladhs ägare EQT till börsen

Hjalmar Winbladh

Finwire / Breakit

Siktar mot börsen.

Hjalmar Winbladh rattar som bekant techfonden EQT ventures. Nu planerar ägarbolaget bakom fonden, riskkapitaljätten EQT att noteras på Stockholmsbörsen.

Riskkapitalbolaget EQT samtalar nu med investerare om en potentiell börsnotering. Noteringen skulle i så fall ske på Stockholmsbörsen i november eller december i år, uppger källor till Financial Times.

Andra personer som är involverade i processen flaggar dock för att tidsplanen inte är huggen i sten och att en notering inte är garanterad.

EQT-chefen Christian Sinding vill inte bekräfta till affärstidningen att en börsnotering ska bli av. Han säger att en försäljning av en strategisk andel i bolaget fortfarande är aktuell men att något formellt beslut inte fattats.

"Att samtala med potentiella investerare är en del av att utvärdera huruvida vi ska gå publikt eller välja den privata marknaden", sade han.

Redan i mars i år uppgav en källa till Affärsvärlden att EQT var ute och träffade investerare, i första hand AP-fonderna. Det sades då luta åt en dubbelnotering i Zürich och Stockholm.

Läs fler artiklar
LÄS MER