Jacob de Geer om livet efter miljardaffären: “Business as usual”

Izettle Paypal fintech
Jacob de Geer om livet efter miljardaffären: “Business as usual”

Jacob de Geer. Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT /

Johanna Ekström

Reporter

Izettle-grundaren berättar att han först tackade nej till Paypals bud.

Förra året sålde han Izettle till Paypal för 19 miljarder kronor. I Di:s ledarskapspodd Förnuft och Känsla pratar grundaren nu ut om livet efter affären.

”Det är ganska mycket business as usual. Vi är självgående än så länge, men lägger grunden för ett djupare samarbete”, säger han.

Efter försäljningen har Izettle levt kvar som ett eget bolag under Paypal, med de Geer som fortsatt chef.

Han beskriver flera episoder, sedan han grundade Izettle tillsammans med Magnus Nilsson 2011, som “nära döden-upplevelser”.

”Ingen entreprenör vet vad en 40-timmarsvecka är. Men det som räddat mig från att klappa ihop under tuffa perioder är kost, träning och sömn i den mån det går. Sköter man det kan man fortsätta mycket längre än någon som sitter fast vid skrivbordet.”

Jacob de Geer berättar också att han först tackade nej till Paypals bud, och tänkte köra på med börsplanerna som planerat.

”Noteringen hade vi jobbat med i över ett år och det var det jag fokuserade på. Om det andra hände var det fantastiskt, men noteringen var målet.”

Det var när Izettle-grundarna insåg att bolagen hade väldigt liknande värderingar som de ändrade sig, enligt Jacob de Geer (man kan anta att prislappen också spelade in, reds anm).

Läs fler artiklar
LÄS MER