Rikard Steiber: ”Vi har kommit överens om att gå skilda vägar”

MTG MTGx
Rikard Steiber: ”Vi har kommit överens om att gå skilda vägar”

Rikard Steiber. PRESSBILD.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

MTG:s digitala chef kommenterar nu själv varför han slutar.

Breakit når Rikard Steiber i Palo Alto på den amerikanska västkusten någon timme efter att mediekoncernen MTG meddelat hans avgång. Ryktena har sedan i våras florerat om att han skulle vara på väg bort från MTG och när han i somras flyttade med familjen till Palo Alto sågs det som ytterligare ett tecken på detta.

Enligt Breakits källor är det MTG-ledningens beslut att Rikard Steiber nu slutar. Rikard Steiber själv vill varken dementera eller bekräfta den uppgiften.

"Min kommentar till det är att jag har pratat med min chef Jörgen och vi har kommit överens om att gå skilda vägar.”

Hur känns det idag?

"Jag är jätteglad över vad jag och mitt team åstakommit med MTGx på bara tre år. Vi är världsledande inom e-sport, har en jättestark position inom Youtube och video generellt. Det har varit en väldigt spännande resa men nu är det dags att göra något nytt."

Vad ska du göra nu?

"Min plan just nu är att flyga hem till Sverige på fredag och prata med personalen och göra en bra överlämning. Efter jul- och nyårshelgen så kommer jag annonsera mina nästa steg."

Vad för typ av jobb söker du?

"Jag har lite olika alternativ men det kommer bli något inom nya medier och med internationell inriktning."

Du flyttade till Palo Alto i somras - varför?

"Vi har kvar vårt hus i Stockholm men jag har varit här större delen av tiden de senaste månaderna. Flera av MTGx:s bolag har stor verksamhet i USA och jag har tittat på hur deras verksamheter ska kunna växa här och globalt."

Läs fler artiklar
LÄS MER