Sök

Tidigare Spotify-toppen Sofie Grant: "Jag längtade tillbaka till startup-scenen"

SpotifyHedvig

Sofie Grant. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Hoppade av i vintras – nu berättar hon om sin nya satsning.

I november lämnade Sofie Grant tjänsten som nordisk kommunikationschef på Spotify. Hon hade då varit med hela vägen från när Spotify var ett bolag med bara 70 anställda till att bli den jätte det är idag med börsnotering i New York och allt vad det innebär.

Nu har hon dragit igång sin egen verksamhet där hon bland annat hjälper elskoterbolaget Voi och försäkringsstartupen Hedvig med kommunikation.

I en intervju i Resumé säger Sofie Grant att hon hade sitt drömjobb på Spotify – men att hon började längta tillbaka till startup-scenen.

"När jag började var vi ett mindre bolag där alla kände alla och där vi jobbade tätt tillsammans med flytande gränser", berättar hon i Resumé.

"Jag tycker att den uppstartsfasen är så himla rolig, när det finns en sådan fantastisk drivkraft och energi. Det är magi på något sätt."

Hon berättar också att hon fortfarande umgås mycket med de forna arbetskamraterna på streamingjätten och lyfter fram Equalizer-project som något som var viktigt för henne under tiden på Spotify. Initiativet som hon var med om att ta fram har som mål att öka andelen kvinnliga musikskapare. Tove Lo, Katy Perry och Zara Larsson är exempel på artister som varit med i projektet.

"Det var ett jäkligt kul projekt att jobba med, och innefattande alltifrån nätverksmiddagar, musikbransch-seminarium, en podcast och producer workshops", säger Sofie Grant.  

Efter att ha varit med under nästan hela Spotifys uppgång sitter naturligtvis hon  på en fin expertis angående vilket som nästa område är som kommer röras om av startups. 

"Vi kommer kanske inte se så här mycket bilar i staden om fem år, säger hon till tidningen.

"När folk börjar använda elscootrar mer kanske de inte har ett behov av att äga en bil, som kanske ändå mest står parkerad största delen av tiden, utan istället inser att de kan dela en bil med andra människor. "

Läs mer