Fundedbyme skulle plocka in 10 miljoner – det blev mycket mindre

FundedByMe
Fundedbyme skulle plocka in 10 miljoner – det blev mycket mindre

Daniel Daboczy, grundare av Fundedbyme. Foto: Jonas de Lange

Erik Wisterberg

Reporter

Fortsatt tufft för crowdfundingbolaget.

Kort efter sin floppade börsnotering gick Fundedbyme, som driver en plattform för crowdfunding, ut med att man sökte nytt kapital.

Målet var att få in 9,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget uppgav att man säkrat merparten av pengarna.

"Emissionen är säkerställd med emissionsgarantier av ett konsortium av affärsänglar upp till 6 miljoner kronor", skrev Fundedbyme.

Senare under april gick företaget ut med att man sänkt ribban, och istället satsade på att få in 6 miljoner totalt.

När nyemissionen nu är stängd står det klart att Fundedbyme får uppleva en ny motgång. Enligt ett pressmeddelande får bolaget in 3,8 miljoner kronor, före emissionskostnader.

"Vi är glada för det fortsatta förtroendet vi fått från befintliga och nya delägare som valt att investera i denna emission. Vi ser fram emot att kunna ta de steg som krävs för att i noterad miljö visa marknaden bolagets potential", säger vd:n Daniel Daboczy i ett pressmeddelande.

Han hade personligen givit ett teckningsåtagande på 1 miljon kronor, som "genomförs till fullo". Fundedbyme uppger dock att diskussioner förs med två "intresserade strategiska parter".

Bolaget spände bågen rejält när man gick ut med planerna på en börsnotering tidigare under våren.

Riktpriset på aktierna sattes till 65 kronor, vilket indikerade ett börsvärde på 350 miljoner kronor. Men börsnoteringen blev en stor flopp – och i skrivande stund handlas aktien för strax över 4 kronor.

Breakit söker Daniel Daboczy.

Läs fler artiklar
LÄS MER