Sök

Paradox-toppen John Hargelid går till Snowprint

Snowprint StudiosGaming

John Hargelid. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Blir operativ chef i den svenska mobilspelsstartupen.

Den Stockholmsbaserade spelutvecklaren Snowprint Studios har hunnit lägga fyra år bakom sig sedan Alexander Edvall grundade bolaget 2015. Under tiden har de hunnit ta in cirka 50 miljoner kronor (där mobilspelsuccén King investerade), öppna en studio i Berlin och 2018 släppte de det egna spelet Legend of Solgard.

Nu meddelar Snowprint att de plockar in Dice- och Paradox-toppen John Hargelid som operativ chef i bolaget.

"Det känns väldigt spännande. Egentligen är det inte så stor skillnad mot när jag började på Paradox, då var vi också runt 30 personer. Sen är det kanske lite mer entreprenöriell miljö här på Snowprint. Men jag ser fram emot att förhoppningsvis göra en liknande resa som gjordes med Paradox", säger John Hargelid

Anställningen kommer i en tid då Snowprint bland annat är i färd med att expandera sitt spelbibliotek. Spel som de kommer att avslöja mer detaljer om “inom en nära framtid”, står det i pressmeddelandet.

“Johns har bevisad erfarenhet från spelindustrin som gör honom till den perfekta personen att leda Snowprints tillväxtstrategi”, säger bolagets vd Alexander Ekvall.

För John Hargelid blir det här en chans att testa en ny del av spelbranschen, han kommer närmast från en roll som informationschef på Paradox Interactive.

"Jag har framförallt gått till Snowprint för att det är ett duktigt team. Sen är jag själv väldigt sugen på att utveckla mitt eget ledarskap. Mobilspelsvärlden är en miljö som jag inte riktigt har varit inne i tidigare."

Tidigare i höstas kunde vi rapportera att John Hargelid sålt aktier i Paradox, totalt cashade han då in 22,5 miljoner kronor.

Snowprint Studios hade under räkenskapsåret som slutade i juli 2017 en nettomsättning kring nollan, med förluster på cirka 9 miljoner kronor.

Läs mer