Persbrandt, Pärleros och Assefa glänste – men jag svek er alla

Lundells vecka
Persbrandt, Pärleros och Assefa glänste – men jag svek er alla

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Stefan Lundell verkar inte vara riktigt i slag.

Jag vet. Min kvot av Tommy Jacobson-relaterade krönikor är redan till bredden fylld. Men ändå.

Efter att jag i onsdags lyckats snylta mig in på tech-profilens (Jacobson är bland annat storägare i Truecaller och Zound Industries) exklusiva och för allmänheten stängda event känns det ändå läge igen.

Det var nämligen en klart godkänd laguppställning som den gamla Djurgården-ordföranden lyckats skaka fram.

Fotbollsstjärnorna lyste visserligen med sin frånvaro men kvällen inleddes ändå i stor stil. Ingen mindre än skådisen Mikael Persbrandt fick då Tommy Jacobson att tillsammans med honom själv riva av ett högst improviserat teaterstycke – till publikens allmänna jubel.

Efter det äntrade PR-drottningen Lili Assefas scenen. Fast efter att tidigare lyssnat på henne vid vårt eget event Beauty & Fashion Tech och nu när Tommy Jacobson intervjuade föreslår jag en ny titel. “Modedrottning” känns faktiskt mer passande. Räknat i omsättningskronor är i alla fall hennes klädverksamhet (Whyred, Hope och Gotoga) numera nästan 20 gånger så stor som PR-delen (Assefa Communication).

Och då har hon precis kommit igång med modeplattformen Gotoga som i alla fall på pappret har störst internationell potential.

Alexander Pärleros har fortfarande mest framgångar på hemmaplan men här början han åandra sidan bli riktigt het (hans intervjupodd Framgångspodden är nu störst i Norden).

I Tommy Jacobsons rymliga intervjusoffa levererade han som vanligt en del kul skvaller. Hetast var kanske att han nyligen erbjudits 750.000 kronor av en PR-byrå i utbyte mot att han intervjuade PR-byråns klient i Framgångspodden.

“Det var lite för lite pengar för att jag skulle säga ja”, sa Alexander Pärleros med ett brett leende.

Lika glad verkade Pärleros faktiskt när han berättade att han utsatts för olika former av utpressning inte mindre än fyra gånger sedan han slagit igenom som poddare.

Nu var Alexander Pärleros definition på utpressning ganska vid och det verkade som han kommit ur alla situationerna på ett bra sätt. Jag borde såklart pumpat Pärleros på mer detaljer om detta efter han klivit av scen. Men det blev inget med det.

Kvällens stora besvikelse stod nämligen jag själv för. Trots ett lysande mingeltillfälle valde jag att titta bort när Alexander Pärleros kom i mitt blickfång. Istället snodde jag åt mig ännu en gratis-wrapp, smet ut från lokalen och vände hemåt mot de södra förorterna. Ibland är inte ens jag på humör att jaga nyheter.

Trevlig helg!

Veckans oheligaste: Ebba Busch-Thor. Den tidigare Livets ord-eleven och idag KD-ledaren slog fast att “du får tro på vad fan du vill”. Ett citat som kanske inte landar klockrent hos hennes kärnväljare, men vad vet jag – det är ju nya tider nu.

Veckans heligaste: Tommy Jacobson. Samtidigt som han intervjuade  Ebba Busch-Thor avslöjade näringslivsprofilen att han själv är en flitig läsare av – bibeln. Generellt verkade faktiskt Jacobson mycket mer sugen på att prata om livsåskådning än KD-ledaren.

Veckans flygfantast: Lars Wingefors. I veckan kom mannen bakom succébolaget THQ Nordc med ännu en stark rapport som börsen älskade. Samma dag nåddes jag av ryktena att Wingefors byggt upp en egen liten flotta av privatplan. På flygplatsen i Karlstad har han, tillsammans med sin bror, flera flygplan stationerade och nu snackas det om att hangaren ska byggas ut för att alla planen ska få plats. Kanske inte helt uppskattat av alla aktieägarna i dessa flygskam-tider.

Veckans korrigering: Lars Wingefors. Efter att ha läst ovan skvaller om sig själv hörde Lars Wingefors av sig och bekräftar att han håller på att bygga en ny hangar där planet ska kunna parkeras och servas. Däremot är det ingen "flotta" av plan han och brorsan äger utan ett Cessna-plan från 1980-talet som han använder för att effektivt från Värmland kunna ta sig runt till förvärvsobjekt och lokalkontor i Europa. Lars Wingefors skriver vidare i ett mail att “det finns en Cessna propeller som backup när den ena är på service. Kostnaden för planen tas till övervägande delen i mitt egna bolag just av anledning att det inte skall bekostas eller framförallt ifrågasättas av aktieägarna i THQ Nordic. Rätt skall vara rätt. Jag tycker skvallret denna gång var lite old news eftersom allt ovanstående tydligt framgick i en stor artikel om vederbörande i en annan välkänd rosafärgad finanstidnings helgbilaga. under förra året. Glada hälsningar till hela Breakit-gänget från ett alltid soligt Karlstad!”. Som sagt – rätt ska vara rätt.

Veckans dubbel-bom: Stefan Lundell. I onsdags publicerade jag en rejäl pudel kring vår rapportering om e-handelsbolaget Outnorth. Det visade sig att jag överdrivet prislappen på Outnorth – med en halv miljard kronor. Det är pengar det också, som vi brukar säga här på redaktionen. Men igår uppmärksammades en vaken läsare mig på att jag inte räknat så mycket fel. Det var faktiskt bara en kvarts miljard mindre som Egmont pröjsade för Outnorth. Fortfarande en rejäl bom – men “vem bryr sig”, som min 10-åriga dotter brukar säga.

Veckans mail: Petter Stordalen. Förra sommaren gnällde jag i parti och minut över att jag INTE blivit bjuden på superentreprenören Petter Stordalens omtalade Almedalsmingel. Till sist lyckades jag ta mig in utan någon formell inbjudan (fråga inte mer!). Och i år hade faktiskt norrmannen tänkt på lilla mig. Det var i alla fall han som skrivit under den personliga inbjudan till minglet på Wisby hotell som ramlade in i mailboxen i veckan. Man tackar.

Läs fler artiklar
LÄS MER