Därför nobbar Douglas Roos nya investerare i Nyheter 24-gruppen

Nyheter24
Därför nobbar Douglas Roos nya investerare i Nyheter 24-gruppen

Douglas Roos, medgrundare Nyheter 24-gruppen. FOTO: pressbild

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

”Det är ingen som förstår riktigt vad vi gör”, säger medgrundaren till det digitala mediehuset.

Under de senaste månaderna har Douglas Roos och hans medgrundare till Nyheter 24-gruppen, Patrik Sandberg, fört diskussioner med både andra mediehus och finansiella aktörer om att ta in nytt riskkapital.

Nyheter 24-gruppen, där nyhetssajten Nyheter24, e-sportdelen Fragbite och annonssäljbolaget Netric ingår, har en stark tillväxt.

Ledningen räknar med att dubbla försäljningen i år jämfört med i fjol, vilket innebär att 2015 års omsättning blir cirka 200 miljoner kronor. Verksamheten kommer att göra en vinst på cirka 7 miljoner kronor 2015.

Men grundarna Roos/Sandberg har ändå velat ha in mer riskkapital för att kunna inleda en internationell expansion.

Men nu meddelar alltså Douglas Roos att de planerna har lagts på is.

”Vi har sonderat terrängen det senaste halvåret vi har inte riktigt fastnat för någon”, säger han i en podcastintervju med Breakit.

I grunden handlar det om att grundarna inte lyckats få en tillräckligt hög värdering på sin mediekoncern.

”Ja, det är väl det det handlar om till slut. Det är väldigt svårt att analysera Nyheter 24-gruppen. Det är ingen som förstår riktigt vad vi gör”, säger Douglas Roos och fortsätter:

”Vi har haft några mediehus som varit intresserade att köpa hela gruppen men vi har inte ens kommit till en diskussion kring värdering. Utan det har handlat mer om: 'Hur skulle vi få in er i vårt organisationsschema?'. Och då får jag spring i benen. Då vill jag inte diskutera vidare, det går bara inte”, säger han.

Samtidigt understryker att verksamheten inte har något akut kapitalbehov, eftersom den är lönsam.

”Vi ligger mycket lägre nu för det går ju så himla bra. Det känns inte som vi behöver något kapital just nu”, säger Douglas Roos i poddintervjun.

Läs fler artiklar
LÄS MER