Tjänsten för dig som inte orkar gå till gymmet tar in såddrunda

Almi InvestVirtual GymHälsa

Virtual Gyms medgrundare Frida Stein och Mattias Rosberg. Foto: Press

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Tycker du att det är för trångt i träningslokalen? Nu tar Östersundsbaserade Virtual Gym in riskkapital från bland andra Almi Invest, för att kunna erbjuda gympass på distans.

"Vi vänder oss till de 80 procent av befolkningen som inte går på gym", säger medgrundaren Frida Stein.

På bolagets sajt Mymowo.com finns förinspelade träningspass med musik och instruktör. Tanken är att användarna ska hänga med i passen hemifrån, i stället för att åka till närmaste gym.

Det går att skräddarsy träningspass för varje individ. För den som har ont om tid finns så kallade kontorspass på bara 3-5 minuter.

Tjänsten, som lanseras på tisdagen, ska tjäna pengar genom att ta ut en månadsavgift på 99 kronor.

I bolagets nyss genomförda såddrunda deltar riskkapitalbolaget Almi Invest samt en grupp privatinvesterare. Bolaget tar i rundan in totalt 2,25 miljoner kronor.

"Allt mer i våra liv kretsar kring mobila tjänster på beställning. Virtual gym rider på den trenden och har utvecklat ett nytt träningsalternativ online, för alla oss som av olika skäl inte kommer iväg till träningslokalen. De är tidigt ute med konceptet och vi tror starkt på deras möjligheter att lyckas",  säger Eva Nordlander, fondförvaltare på Almi Invest.

Läs mer