Racefox fyller kassan med 15 miljoner kronor

Racefox Hälsa
Racefox fyller kassan med 15 miljoner kronor

Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

"Spännande fas."

Det svenska techbolaget Racefox beskriver sin app som en AI-baserad coach som finns i telefonen. En tjänst som ger användaren personlig feedback utifrån prestation under träningen.

När bolaget nu plockar in 15 miljoner kronor till sin digitala träningscoach leds rundan av riskkapitalbolaget Spintop Ventures.

"Racefox är riktig artificiell intelligens tillsammans med några av de mest populära uthållighetsaktiviteterna. Vi har sett att Racefox-användare inte bara njuter av coachingen i realtid, utan också utvecklas kontinuerligt utvecklar säsong efter säsong”, säger Finn Persson, partner på Spintop Ventures, i ett pressmeddelande.

Riskkapitalbolaget får också sällskap av familjen Waleruds investmentbolag Walerud Ventures, som investerat i bolaget tidigare, liksom Doberman Forward, Almi Invest och skidstjärnan Tord Asle Gjerdalen.

Pengarna ska Racefox bland annat användas för att expandera deras community, liksom att knyta partnersamarbeten. Tjänsten lanserades först som ett träningsredskap för längdskidåkare, men har senare utvidgats till att också inkludera löpning.

“Vi befinner oss i en spännande tid där produkten kan coacha människor i realtid i deras träning, men också där marknaden för de intelligenta tjänsterna börjar få fäste. Det är en expansiv fas för oss”, säger Magnus Jonsson, vd på Racefox i pressmeddelandet.

Det nya riskkapitalet innebär att Racefox har stärkt kassan med totalt 45 miljoner kronor sedan början av 2018. Där inkluderas ett bidrag på 20 miljoner som bolaget fick från EU:s innovationsfond Horizon 2020 i januari 2019.

Läs fler artiklar
LÄS MER