DI Digitals grundare hoppar av – går till finansbranschen

DI Digitals grundare hoppar av – går till finansbranschen

Viktor Ström, grundare Di Digital.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Viktor Ström slutar på den rosa draken.

Några månader efter att Breakit gick live i mars 2015 startade affärstidningen Dagens industri en konkurrent – DI Digital.

Viktor Ström var den som ledde satsningen men nu hoppar han av jobbet. Efter sommaren börjar Viktor Ström som kommunikationschef på Lannebo fonder som förvaltar ett kapital på runt 60 miljarder kronor.

“Jag fick tips om jobbet och ju mer jag fick veta om jobbet desto mer sugen blev jag. Lannebo är verkligen en av “the good guys” i fondbranschen som alltid har ett tydligt kundfokus”, säger Viktor Ström.

Kampen mellan Breakit och DI Digital har stundtals varit intensiv och det är en fight som Viktor Ström kommer att sakna.

“När man drar igång en ny verksamhet är det otroligt värdefullt att utsättas för en sådan konkurrens som ni på Breakit gett oss. Jag är övertygad om att Di Digital inte hade blivit hälften så framgångsrikt om det inte varit för den ständiga blåslampa från Breakit”, säger Viktor Ström och tillägger:

“Jag är verkligen imponerad över hur ni från ingenting byggt upp ett varumärke som idag verkligen är starkt”.

Vad är du själv mest nöjd med från dina år på DI Digital?

“Då måste jag framhålla vår satsning Female Founders som idag faktiskt kör ett event i New York. Där tycker jag att vi tillsammans med stora delar av tech-Sverige verkligen fått upp frågan om kvinnors ställning i branschen på agendan”.

Läs fler artiklar
LÄS MER