Andra Farhad expanderar sitt finansevent – tar sikte mot Globen: "Rockshow"

BörshajenFinans

Andra Farhad. Foto: Press / Bildmontage

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Förra året lockade hon cirka 8.000 till Hovet. I år har hon höjt ribban när Börshajen Academy ska ut på turné.

Hon var miljonär innan hon fyllde 21, har två år i rad listats bland näringslivets mäktigaste kvinnor och utsågs till årets svensk inom kategorin ekonomi av tidningen Fokus.

Andra Farhad har på kort tid lyckats fylla sitt cv med en rad imponerande bedrifter och utmärkelser. Med Börshajen vill hon kostnadsfritt sprida kunskap om ekonomi och sparande till människor, något som möjliggörs av bidrag från ett 20-tal olika sponsorer.

Förra året tog hon evenemanget Börshajen Academy till Hovet, där cirka 8.000 besökare kom för att titta på showen. I år har hon ställt siktet mycket högre. Utöver två evenemang i Göteborg och Malmö kommer Globen i Stockholm att bokas, dit hoppas hon locka 13.000 besökare.

Men hon är inte allt för nervös inför uppdraget att fylla arenan.

“Det är klart att det alltid finns en risk med en stor arena, det är skillnad om en storbank hyr en arena och bjuder in sina tusentals kunder. Det kan inte vi göra, vi är en liten startup som funnits i lite mer än två år, så det är klart att det är en risk”, säger hon och fortsätter.

“Men det är också kul, med risk kommer en möjlighet och vi tvingas tänka utanför boxen och utvecklas. Vi gör en rockshow av ett finansevent, vilket gör att fler människor lockas att ta del av ett ämne som annars är ångestladdat för många.”

När Andra Farhad ska på turné med Börshajen Academy under vintern är det under temat “så blir du rik”.

“Det är det alla vill veta. Tyvärr är många otåliga och vill göra snabba klipp och det kommer med en hög risk vilket leder till att många bränner sig och backar. Vi kommer att fokusera på hur du bygger en pengamaskin över tid och hur viktigt det är med tålamod för att kunna bygga ett långsiktigt och hållbart sparande”, säger Andra Farhad.

Börshajen startades 2016 av en då 23-årig Andra Farhad. Hon säger till Breakit att bolaget omsatte 7 miljoner kronor förra året, med ett minusresultat på cirka 600.000 kronor. Ny lokal och poddstudio tillsammans med nya rekryteringar har påverkat resultatet berättar hon.

Läs mer