Glädjebeskedet för Babyshop – får busshållplats efter två års kamp

Babyshope-handelMiljö

Linn Tagesson, grundare av Babyshop, skickade en leksaksbuss till kommunens näringslivschef.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Skickade leksaksbuss till kommunen – sen fick nätbutiken sin önskan uppfylld.

Nätbutiken Babyshop växte snabbt 2016 och var i behov av ett nytt automatiserat centrallager i Jönköping. En satsning som kostade över 50 miljoner kronor men som skulle öka effektiviseringen ordentligt.

Sedan uppdagade sig ett litet – men ändå frustrerande problem.

Det fanns inget smidigt sätt för de anställda att ta sig till arbetsplatsen med kollektivtrafiken.

Ett miljöproblem tyckte medgrundaren Linn Tagesson, men också ett problem för själva verksamheten då personer inte kunnat tacka ja till anställningar och att de som jobbar på lagret tvingats åka bil.

“Jag tror att vi generellt är en ung och modern arbetsplats, så det är många som är intresserade av miljöfrågor. Man får lite ont i magen när man ser att det står så många bilar på parkeringen”, berättar Linn Tagesson.

Men nyligen kom glädjebeskedet.

Efter två års kämpande har Babyshop fått besked från Jönköpings kommun att en busshållplats kommer att ordnas. Staden har också varit i kontakt med Babyshop för att kontrollera vilka tider de anställda börjar och slutar sina pass.

“Man tror inte att man kan ringa till kommunen och önska en busshållplats, men det känns som att de har varit öppna och har en dialog med oss.“

Linn Tagesson berättar också att Babyshop tog till ett litet knep nyligen för att kommunens näringslivschef Sven Rydell om deras önskan.

“Vi har sagt att om vi ska kunna fortsätta växa här så måste vi ha fungerande infrastruktur. Något jag tog upp med honom när vi hade en invigning av utbyggnaden i augusti förra året, något han höll med om”, säger hon och fortsätter.

“Efter det tyckte jag att det skulle vara kul att skicka en leksaksbuss till honom. Vi tänkte att den skulle stå där hos honom på hans kontor så att han kunde tänka på oss.”

Sagt och gjort. Babyshop har fått sin vilja igenom och de anställda ska enligt kommunens kommunikation med bolaget kunna börja åka buss till jobbet med planerad start någon gång under hösten.

“Jag vet inte om det var leksaksbussen som avgjorde det. Men det var en påminnelse om vårt önskemål.”

Babyshop är ett av de 430 företag som är med i Breakit Impact Challenge. Läs mer om den utmaningen – som syftar till att göra Sveriges företag mer klimatsmarta – här. Just nu jobbar bolagen med att se över sina resor, och där ingår de anställdas möjligheter att ta sig till arbetsplatsen på ett miljövänligt sätt.

 

Läs mer