Kreditz bytte tjänstebilen mot en miljösmart elbil – "Är en inställningsfråga"

Kreditz Transport Breakit Impact Challenge
Kreditz bytte tjänstebilen mot en miljösmart elbil – "Är en inställningsfråga"

Kreditz vd Roni Zacharion och kommunikationschefen Elias Abrahamsson.

Towe Boström

Reporter

Kreditz gick med i Breakit Impact Challenge – och skaffade elbil.

"Vi vill göra en förändring för miljöns skull", säger vd:n Roni Zacharion.

I dag gick startskottet för Breakits utmaning “Impact Challenge” där hundratals svenska bolag signat upp sig för att bli klimatsmarta på 30 dagar. Det första uppdraget handlar om att ställa om till ett klimatsmartare resande – något fintechbolaget Kreditz redan kommit igång med.

Kreditz grundare Roni Zacharion berättar att han påbörjat Impact Challenge genom att satsa på ett miljösmartare transportalternativ. Han har bytt ut bolagets tjänstebil, som gick på diesel, och ersatt den med en liten elbil.

Varför bytte du bort din gamla tjänstebil?

”Vi sitter i Danderyd och jag har tröttnat på att åka fram och tillbaka till stan på korta resor som bidrar till utsläpp. Jag tänkte att det måste finnas andra alternativ. Det här sparar kostnader. En laddning kanske går på 30 kronor och det kan man köra på en vecka ungefär. Jag kan köra in till stan utan trängselavgift och har lättare att hitta parkering, det känns bra på många sätt, speciellt när man inte bidrar till utsläpp”.

Vad har du fått för reaktioner?

”Folk tycker att det är intressant. Sedan kanske de är nyfikna för att den ser liten och futuristisk ut. Men folk blir glada när man kommer i den och speciellt när man berättar mer om den”.

Vad ska man tänka på med elbilar?

”I mitt fall är det främst hur långt den kan gå på en laddning. Den här är mindre än en familjebil och perfekt om man ska köra kortare sträckor. Jag tror räckvidden är ungefär 80 kilometer och den kan laddas i ett vanligt eluttag".

Hur svårt uppfattar du att det är att ställa om sina resevanor som företagare?

"Jag tycker själv inte att det är svårt, men tror även det är en inställningsfråga, det vill säga vill man göra det eller inte. Vi vill göra en förändring för miljöns skull så därför genomför vi denna förändring." 

 

Läs fler artiklar
LÄS MER