Workaround kör gasen i botten med uthyrning av tomma kontor

Workaround Airbnb Delningsekonomi
Workaround kör gasen i botten med uthyrning av tomma kontor

Andreas Broryd och Rikard Hegelund. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Nu släpper bolaget på bromsen och lyfter blicken från Stockholm.

Workaround är ett slags Airbnb för kontorslokaler. Där kan man hyra eller hyra ut mötesrum och kontorsplatser på allt från timbasis till månadsbasis.

Tjänsten lanserades i våras. Nu är bolaget redo att gå utanför sin egen stad.

“Stockholm har varit vår testmarknad hittills. Vi har ungefär 150 annonser på sajten nu. Det är många som har använt tjänsten och efterfrågat den i andra städer. Nu börjar vi i Göteborg och sedan Malmö”, säger Andreas Broryd, medgrundare och marknadschef på Workaround.

För ungefär en månad sedan rapporterade vi om att bolaget har tagit in kapital från fastighetsinvesteraren Stronghold och finansmannen Anders Böös. Workaround vill dock inte avslöja hur mycket pengar det handlar om. Pengarna kommer bland annat att användas för att etablera ett Göteborgsteam som ska leta efter uthyrare och samarbetspartners till bolaget.

“Det är ett sätt för oss att säkertställa kvalitén på lokalerna nu i början. På sikt kommer kvalitetskontrollen vara användarbaserad genom betygsättning”, säger Andreas Broryd.

Planen är att om några månader expandera utanför Sverige.

“Vi har tittat mest på de andra skandinaviska länderna. Just nu lutar det mot att vi först lanserar tjänsten i Finland men det är inte helt klart än”, säger Andreas Broryd.

Bolaget grundades tidigare i år och håller än så länge bolaget nyckeltalen hemliga.

“Jag kan säga så här att vi har passerat våra egna mål både när det gäller antalet bokningar och snittintäkt per bokning”, säger Andreas Broryd.

Läs fler artiklar
LÄS MER