Ministerns hälsning till Walerud: "En av de drivna och modiga"

Ministerns hälsning till Walerud: "En av de drivna och modiga"

Foto: Foto: Malin Hoelstad / TT samt Maja Suslin / TT

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg skickade på torsdagskvällen en hälsning till Jane Walerud, som valts in till Swedish Startup Hall of Fame.

Sedan tidigare har stjärnnamn ur det digitala näringslivet som Daniel Ek och Niklas Zennström blivit invalda till Swedish Startup Hall of Fame, som utses av startup-hubben SUP46 i Stockholm.

Nu står det klart att herrarna får sällskap av affärsängeln och serieentreprenören Jane Walerud, som bland annat investerat och engagerat sig i svenska framgångssagor som Tobii, Klarna och Lensway.

Utmärkelsen har på kort tid fått hög status i branschen och via Breakit hälsar nu Sveriges närings- och innovationsminister, Mikael Damberg, till vinnaren.

”Jag vill rikta ett stort grattis till Jane Walerud. Jane är en av de drivna, kreativa och modiga individer som gjort den svenska start up-scenen till vad den här i dag. Jag är extra glad över att Hall of Fame får tillskott av en game changer som också är kvinna. Jag hoppas att det kan inspirera fler till att vilja ta en plats bredvid henne", säger han.

Jane Walerud sitter sedan tidigare i statens innovationsråd, där även Mikael Damberg ingår. I fjol belönades hon med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) guldmedalj.

Läs fler artiklar
LÄS MER