Fint som snus - e-handlare betalar rekordpris för svensk tobakssajt

SnusogramSnusbolagetSnus

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Sveriges största onlinebutik för snus, Snusbolaget.se, har köpt domänen Snusbrev.se av konkurrenten Snusogram - med en prislapp på 125.000 kronor.

Nu har e-handelsbolaget Snusogram sålt en av sina domäner till sin allra största konkurrent.

“Vi tycker att det är superroligt! Nu är vi två bolag på den här nischen”, säger Matthias Eliasius, Ekonomichef på Snusogram.

Men vore det inte bättre för er att vara ensamma inom er nisch?

“Det är väldigt svårt att ändra kundernas köpbeteende på egenhand, vi är också ett mycket mindre bolag än Snusbolaget. Vi tror att deras styrka och muskler kan bidra till att lyfta hela fenomenet. Var femte svensk man snusar så marknaden är stor nog ändå”, säger han.

Båda bolagen säljer snus på internet, skillnaden är att Snusogram säljer prenumerationer i still med matkassebolagen. Snusbolaget har valt att gå den mer traditionella e-handelsvägen där kunderna väljer produkter och beställer nytt manuellt när de har gjort slut på sin tobak. 

“Vi köpte domänen för att vi tyckte det var ett bra pris. Det är ett alldeles utmärkt namn och vi har satt upp ett bolag för det. Det ligger i linje med en satsning som vi kommer att lansera inom kort”, säger Henrik Nordström, vd på Snusbolaget.

Snusogram säljer dock inte sitt bolag eller domänen de använder själva. Det är alltså endast en av deras övriga domäner.

“Vi har jobbat med den här idén länge och har därför köpt en rad olika domäner. Att Snusbolaget som har så mycket mer muskler går in ser vi som ett tecken på att den här nischen kan bli riktigt stor”, säger Matthias Eliasius.

På sin sajt skriver Snusbolaget att de har Svergies största snusbutik med över 100.000 kunder. Enlig den senast tillgängliga årsredovisningen omsatte bolaget närmare 40 miljoner kronor 2013.

Läs mer