Källor: Ideal of Sweden på väg att säljas i miljardaffär

iDeal of Sweden Mobilt
Källor: Ideal of Sweden på väg att säljas i miljardaffär

Joachim Lindström och Filip Umme.

Tobias Blixt

Reporter

Mobiltillbehörstillverkaren är på väg att säljas med en värdering på över 2 miljarder.

Det rapporterar Dagens Industri, med hänvisning till källor.

Ideal of Sweden, som förra året omsatte 430 miljoner kronor, siktar i år på att öka omsättningen till 1 miljard kronor. Det avslöjande bolagets ena grundare Joachim Lindström för Breakit nyligen.

“Vi har planer på en stor expansion av nya och befintliga marknader liksom en breddning av produktportföljen,” sade Joachim Lindström då.

Nu verkar det som att en försäljning av bolaget kan vara nära.

Enligt DI:s källor skulle den affären kunna värdera bolaget till över 2 miljarder kronor. Joachim Lindström inte vill kommentera uppgifterna om försäljningen, mer än att intresset från investerare har varit högt i flera år.

Rådgivaren Stella EOC ska enligt tidningen ha anlitat för att sälja bolaget, samtidigt som grundarna och ledningen ska vara kvar som delägare.

En av källorna säger till DI att tiotal bud har kommit in i auktionens första runda som ägde rum i april. Samma källa hävdar också att prislappen kan landa mellan 2 och 2,5 miljarder kronor, men menar att de okomplicerade produkterna gör värderingen svår.

”Det finns en stor moderisk och rätt låga inträdesbarriärer i segmentet. Konkurrensen kan lätt och snabbt förändras”, säger källan till tidningen.

Bland Ideal of Swedens ägare finns grundarna Joachim Lindström och Filip Ummer som tillsammans äger 46 procent av bolaget. Riskapitalbolaget Eequity har en andel på 37 procent.

Enligt grundaren Joachim Lindström gick Ideal of Sweden med 63 miljoner kronor i vinst förra året.

LÄS OCKSÅ: Barndomsvännerna satsade allt de hade på sin idé – och gick nästan i konkurs

Läs fler artiklar
LÄS MER