Sök

Bra start för Paradox senaste spel: "Har överträffat våra mål"

Paradox InteractiveGaming

Foto: Towe Boström

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Paradox senaste spellansering Imperator: Rome har så här långt överträffat bolagets försäljningsmål.

Det uppger gamingbolagets finanschef Alexander Bricca för Nyhetsbyrån Direkt.

Imperator: Rome lanserades i torsdags i förra veckan och är ett av två egenutvecklade spel som Paradox släpper under 2019 (av vad som hittills aviserats). Det andra spelet är Age of Wonders: Planetfall, utvecklat av holländska Triumph Studios som Paradox köpte 2017, och som lanseras den 6 augusti.

"Så här långt har Imperator: Rome överträffat våra försäljningsmål. Spelmedias omdömen har varit mycket positiva, däremot ser vi lägre användarbetyg än förväntat på Steam. Vi tar givetvis detta på allvar - spelteamet jobbar nu med att analysera dessa omdömen och se över sin planerade roadmap med dem i åtanke", skriver finanschefen i ett mejl till Direkt.

Betygsmässigt har spelkritikerna överlag ställt sig positiva med ett Metascore på sajten Metacritic som på måndagen ligger på 81 av 100 när 16 omdömen lämnats.

Betygen från själva spelarna är dock inte lika uppmuntrande. När drygt 4.000 omdömen på måndagen hade lämnats på Steam var under hälften (44 procent) positiva.

"Detta är på många vis business as usual för oss - vår spelutveckling sker alltid i nära samklang med våra spelare och vi är enormt tacksamma för all feedback om hur vi kan göra spelet bättre. Precis som alla andra grand strategy-spel så tänker vi långsiktigt med Imperator: Rome. Vi är stolta över spelet och vi är övertygade om att det kommer leva under lång tid, och ständigt förbättras genom löpande uppgraderingar", skriver Alexander Bricca.

Läs mer