Stjärnängeln Jane Walerud väljs in i Swedish Startup Hall of Fame

Klarna Tobii Swedish Startup Hall of Fame
Stjärnängeln Jane Walerud väljs in i Swedish Startup Hall of Fame

Jane Walerud tar emot priset från Niklas Zennström. Foto: Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Jane Walerud blev idag den tredje personen någonsin att få synas på Hall of Fame-väggen hos startup-hubben SUP46.

Nu får Daniel Ek och Niklas Zennström sällskap av affärsängeln Jane Walerud i den exklusiva klubben.

På torsdagen räckte Skypegrundaren Niklas Zennström över pokalen till den nyblivne vinnaren.

“Stora städer bygger på communityn och inte individer. Stockholm har blivit en viktig techhubb i Europa tack vare passionen, drivet och en återinvestering av entreprenörer som Jane, som supportar och stödjer andra. Framgång föder framgång”, säger Niklas Zennström som nu är vd och grundare av Atomico.

Jane Walerud har byggt upp ett av Sveriges starkaste investerar-cv:n och är idag en av landets mest namnkunniga affärsänglar. I våras skrev vi om hennes framgångar med investeringar i bland annat Klarna, Lensway och Tobii.

“Det blir jätteroligt att se en T-shirt signerad Jane Walerud i SUP46s entré, det är en stor ära! Jag hoppas att jag kan inspirera speciellt andra invandrarkvinnor att satsa på en karriär som entreprenör - det är spännande, lönsamt och lärorikt”, säger Jane Walerud.

Att hon är en värdig vinnare är det ingen tvekan om. Juryn motiverade beslutet med följande resonemang:

De senaste 15 åren har Jane Walerud varit inblandad och engagerad i Sveriges startups ekosystem genom att grunda, investera i och driva ledningsgrupper. Hon har hjälpt företag som Klarna, Lensway, Bluetail och Tobii ta sina första steg mot att bli de stora spelare de är idag. Utöver det har hon banat väg för kvinnor inom tech och investerarscenen och hjälpt utveckla den svenska startupscenen till den blomstrande varelse den är idag. Därför ser vi det som en självklarhet att välja in Jane Walerud som den tredje personen i Swedish Startup Hall of Fame.

Läs fler artiklar
LÄS MER